Komisia kritizuje ruský zákaz dovozu bravčového mäsa

NETKY.SK • 1 Február 2014, 19:19 • 2 min
Komisia kritizuje ruský zákaz dovozu bravčového mäsa

BRUSEL - "Podobný zákaz je neprimeraný," vyhlásil eurokomisár pre zdravie Tonio Borg.

slovakia

left justify in out

Európska komisia v piatok tvrdo skritizovala ruský zákaz dovozu bravčového mäsa z viacerých členských krajín. Moskva tým oficiálne reagovala na výskyt afrického typu prasacieho moru (ASF), ktorý zaznamenali v Litve. Rusko následne 24. januára začalo blokovať dánske, holandské a nemecké kamióny prevážajúce na jeho územie bravčové výrobky aj napriek tomu, že celoplošný zákaz zo všetkých krajín EÚ nezaviedlo.

"Naši ruskí partneri prakticky bránia exportu aj z členských štátov EÚ, ktoré nie sú incidentom postihnuté," uviedol v oficiálnom stanovisku eurokomisár pre zdravie Tonio Borg. "Podobný zákaz je neprimeraný," dodal. 

Rusko a Bielorusko zakázali dovoz litovského bravčového krátko po tom, ako v pobaltskej krajine objavili výskyt prasacieho moru u dvoch diviakov. EÚ však tvrdí, že v Litve zaviedla rozsiahle reštriktívne opatrenia a nákaza nemá šancu šíriť sa do ďalších členských štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies