Komisárkou pre deti má byť exministerka práce Viera Tomanová

NETKY.SK • 2 December 2015, 14:01 • 2 min
Komisárkou pre deti má byť exministerka práce Viera Tomanová

BRATISLAVA - Historicky prvou komisárkou pre deti má byť podľa neoficiálnych výsledkov exministerka práce Viera Tomanová (Smer-SD). Komisárkou pre zdravotne ťažko postihnutých má byť advokátka Zuzana Stavrovská. Obidve sú nominantkami strany Smer-SD. Poslanci hlasovali o komisároch dnes v tajnej voľbe, oficiálne výsledky budú zverejnené po 14. hodine.

slovakia

left justify in out

Začiatkom septembra tohto roka vstúpil do platnosti zákon o zriadení postu komisára pre deti a komisára pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Komisári majú chrániť ich práva na súdoch, úradoch, ale aj v súkromných firmách. Človek, ktorý bude zastávať túto funkciu, má byť nezávislý, otvorený a profesionál. Podmienkou je aj to, že musí mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, byť bezúhonný a byť občanom SR.

 

Osobu vhodnú na funkciu komisára pre deti muselo prijať minimálne päť reprezentatívnych záujmových skupín rôznych združení, ktoré obhajujú záujmy detí, rovnaké pravidlá sa budú vzťahovať aj na osobu komisára pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Funkčné obdobie nového komisára je šesť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies