Komisárka EÚ pre dopravu Bulcová požaduje jednotný mýtny systém

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 13:06 • 2 min
Komisárka EÚ pre dopravu Bulcová požaduje jednotný mýtny systém

BERLÍN - Európska komisárka pre dopravu Violeta Bulcová požaduje jednotný celoeurópsky systém mýtneho. Jednotný systém by motoristom umožnil používať cesty v Európskej únii (EÚ) bez toho, aby sa museli zastavovať na hraniciach.

slovakia

left justify in out

Mnohé krajiny EÚ využívajú mýtne systémy, ktoré sú však oddelené a fungujú rozličnými spôsobmi. Bulcová povedala v rozhovore pre nemecký týždenník Welt am Sonntag, že v máji navrhne celoeurópsky systém mýtneho.

 

Podľa Bulcovej sa každá krajina môže samostatne rozhodnúť, či chce mýtny systém, ale tie, ktoré ho budú chcieť využívať, by mali byť súčasťou štandardizovaného elektronického systému. Mýto by sa vyberalo prostredníctvom predplatených systémov alebo mesačných účtov, a potom by sa rozdelilo medzi zúčastnené krajiny. Bulcová dodala, že jej cieľom je dosiahnutie dohody o jednotnom mýtnom systéme do roku 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies