Komisár žiada ústupky od MOV a IIHF, inak sa hráči NHL nepredstavia na ZOH

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 18:21 • 2 min
Komisár žiada ústupky od MOV a IIHF, inak sa hráči NHL nepredstavia na ZOH

CHICAGO - Komisár hokejovej NHL Gary Bettman požaduje ústupky od Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), inak sa hráči zámorskej profiligy nepredstavia na ZOH 2018 v Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

"Momentálne je nepravdepodobné, že by sme sa olympiády zúčastnili," uviedol v piatok Bettman. Šesťdesiatštyriročný komisár zároveň povedal, že vedenie NHL nechce prerušiť na tri týždne sezónu s rizikom zranenia hokejových hviezd bez akéhokoľvek zisku. Hráči pôsobiaci v elitnej severoamerickej súťaži účinkovali na ZOH nepretržite od roku 1998.

Päť doterajších predstavení najlepších hokejových profíkov na ZOH podľa Bettmana neprinieslo pre kluby NHL úžitok, iba finančné straty. Šéf svetového hokeja René Fasel verí, že IIHF zabezpečí potrebné finančné prostriedky, keďže MOV už odmietol úlohu sponzora, hoci ním bol na predchádzajúcich piatich zimných hrách.

Času na dohodu už nezostáva veľa, pretože Fasel potrebuje vedieť konečný verdikt zástupcov NHL koncom apríla. Bettman uviedol, že liga už nemá voľné termíny na riešenie danej témy. 

 

Ruský kanonier Alexander Ovečkin v minulosti niekoľkokrát zopakoval, že on aj v prípade nesúhlasného stanoviska NHL nebude na ZOH 2018 chýbať - a zrejme nebude jediný. "Každý tam chce ísť," potvrdil hviezdny útočník Washingtonu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies