Komisár NHL Bettman lobuje za novú arénu pre Calgary Flames

NETKY.SK • 12 Január 2016, 10:12 • 2 min
Komisár NHL Bettman lobuje za novú arénu pre Calgary Flames

CALGARY - Komisár zámorskej hokejovej NHL Gary Bettman by bol veľmi rád, ak by sa tím Calgary Flames čo najskôr presťahoval do novej arény.

slovakia

left justify in out

Jej výstavba je však zatiaľ v nedohľadne, keďže starosta kanadského mesta Naheed Nenshi sa nehrnie do multimiliónového projektu. Ten v budúcnosti ráta s 20-tisícovou hokejovou arénou a futbalovým štadiónom s kapacitou 30-tisíc miest približne za 890-miliónov dolárov. "Nedokážem pochopiť, prečo tento projekt nenapreduje. Nezáleží na tom, čo si kto myslí o jeho hodnote, cena nikdy nebude nižšia. Čím dlhšie obdobie neistoty potrvá, tým ťažšia bude realizácia. Flames potrebujú novú halu,“ povedal Bettman podľa TSN.ca.

 

"Plamene" v súčasnosti hrávajú svoje domáce súboje v aréne Scotiabank Saddledome postavenej v roku 1983. Bettman v súvislosti s Calgary pripomenul novú halu Rogers Place v Edmontone. "Keď bude Kanada budúci rok oslavovať 150. výročie svojej konfederácie, bude hokejová ‘bitka o Albertu‘ stále legendárna, no súboj arén určite nie,“ myslí si šéf profiligy.


fr;ds;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies