Komisár Neven Mimica oznámil ďalšiu podporu boju proti ebole

NETKY.SK • 8 December 2014, 16:23 • 2 min
Komisár Neven Mimica oznámil ďalšiu podporu boju proti ebole

BRUSEL - Eurokomisár pre medzinárodnú spoluprácu a rozvoj Neven Mimica oznámil počas návštevy Guiney ďalšiu podporu boju proti ebole vo výške 61 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Súčasťou pomoci bude priama finančná podpora vládam Guiney a Libérie s cieľom znížiť ekonomický dosah smrteľného vírusového ochorenia na ekonomiku a bezpečnosť postihnutých krajín. Finančná pomoc má prispieť aj existujúcim zdravotníckym a preventívnym programom. Ako povedal Mimica, finančné prostriedky poskytnuté krajinám bojujúcim s ebolou im majú pomôcť zvládnuť množstvo problémov súvisiacich s ochorením. "EÚ stojí pevne na strane ľudí Guiney, Libérie a Sierry Leone bojujúcimi s týmto ochorením. Musíme sa ubezpečiť, že tieto krajiny sa dokážu rýchlo zotaviť z krízy a navrátiť sa na cestu udržateľného rozvoja," povedal eurokomisár.

 

Mimica sa počas návštevy Guiney (5.-7. decembra) stretol s prezidentom Alphom Condém a s ďalšími vysokými predstaviteľmi krajiny. Komisár tiež navštívil viaceré nemocnice a zdravotnícke zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona