Komiks so Supermanom predali za rekordných 3,2 milióna dolárov

NETKY.SK • 26 August 2014, 13:04 • 2 min
Komiks so Supermanom predali za rekordných 3,2 milióna dolárov

USA - Výnimočne zachovalé vydanie Action Comics #1 z roku 1938, v ktorom sa po prvý raz objavil Superman, predali prostredníctvom portálu eBay za rekordných 3,2 milióna amerických dolárov (v prepočte približne 2,42 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Ako uviedol portál Robot 6, ide o prvý komiks, za ktorý nový majiteľ zaplatil viac ako tri milióny dolárov.

Doterajší rekord patril výtlačku rovnakého komiksu, ktorý vlastnil Nicolas Cage. Ten predali v roku 2011 za 2,16 milióna dolárov. Zatiaľ čo sa ale hercov komiks vyznačoval nejednotnou farebnosťou strán, tento je v dokonalom stave. Na predaj ho ponúkol Darren Adams z Pristine Comics vo Washingtone, ktorý vzácne vydanie skladoval pri konštantnej teplote v trezore. Adams, ktorý bol štvrtým majiteľom komiksu, sa rozhodol časť zo zisku z predaja venovať na konto nadácie Christophera a Dany Reeveovcov. Tá pomáha pacientom s poraneniami miechy. 

 

Prvý majiteľ komiks kúpil v roku 1938, keď ich predávali v novinových stánkoch za 10 centov, a takmer 40 rokov ho skladoval v drevenej škatuli. Neskôr sa publikácia dostala do rúk obchodníka zo Západnej Virgínie a od neho k ďalšiemu zberateľovi, ktorý výtlačok vlastnil ďalších 30 rokov. Práve od neho ho pred niekoľkými rokmi kúpil Darren Adams. 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies