Komiks s prvým vyobrazením Supermana vydražili za takmer milión dolárov

NETKY.SK • 5 August 2016, 13:07 • 2 min
Komiks s prvým vyobrazením Supermana vydražili za takmer milión dolárov

DALLAS - Za takmer milión dolárov sa vo štvrtok na dražbe v americkom štáte Texas predal 78-ročný výtlačok komiksového zošita Action Comics 1, na ktorého prednej obálke sa vôbec po prvý raz objavila postava Supermana. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Komiks vydražili za 956.000 dolárov (858.000 eur), čo je podľa dallaského aukčného domu Heritage Auctions, ktorý dražbu sprostredkoval, vysoko nad očakávanou sumou. Vydražená brožúra je "svätým grálom zberateľov komiksov", uviedol aukčný dom na svojej webovej stránke.

 

Komiks vydaný v roku 1938 zobrazuje na obálke Supermana, ako dvíha zelený automobil do vzduchu. Zošit sa v danom roku predával za desať centov. Predpokladá sa, že sa z tohto čísla dodnes zachovalo iba 100 kusov.

 

Vydražený komiks patril americkému zberateľovi, ktorý ho v 90. rokoch kúpil za 26.000 dolárov. Jeho nový majiteľ si prial zostať v anonymite, uviedol hovorca Heritage Auctions.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona