Komiks o Tintinovi vydražili za 1,6 milióna eur

NETKY.SK • 27 Október 2015, 14:17 • 2 min
Komiks o Tintinovi vydražili za 1,6 milióna eur

BRATISLAVA - Dvojstránku komiksu Žezlo kráľa Otakara, ktorý je ôsmym dielom série Tintinove dobrodružstvá, vydražili vo Francúzsku za 1,6 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Organizátori dražby pritom odhadovali, že úryvok z titulu belgického spisovateľa a ilustrátora Hergého publikovaný v roku 1939 vynesie maximálne 800-tisíc eur. Dvojstránka zobrazuje hrdinu komiksu Tintina na palube padajúceho lietadla. Podľa aukčného domu Sotheby's, ide o najvyššiu sumu v histórii, akú niekto zaplatil za dvojstranový originál komiksu.


Tintinove dobrodružstvá o výnimočne zvedavom mladom reportérovi Tintinovi a jeho vernom psom spoločníkovi Miluovi začali vychádzať v roku 1929. Celkovo vyšlo 24 dielov, ktoré sa dočkali prekladu vo viacerých krajinách. Na motívy série vzniklo viacero filmových a televíznych adaptácií. Zatiaľ posledný prišiel do kín v roku 2011, pričom o réžiu sa postaral Steven Spielberg. Hlasy postavám v animovanej snímke prepožičali Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Nick Frost, Simon Pegg či Toby Jones. Titul získal Zlatý glóbus pre najlepší animovaný film.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies