Komika Dieudonného zadržali pre obhajovanie terorizmu

NETKY.SK • 14 Január 2015, 11:49 • 2 min
Komika Dieudonného zadržali pre obhajovanie terorizmu

PARÍŽ - Kontroverzného francúzskeho komika Dieudonného v stredu zadržala polícia v súvislosti s jeho príspevkami na sieti Facebook vyznievajúcimi ako podporovanie teroristov, ktorých útoky v Paríži a okolí minulý týždeň neprežilo 17 ľudí.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťosemročný umelec sa tak opäť dostal do problémov po tom, ako mu v roku 2014 zakázali vystupovať, keďže jeho vyjadrenia o Židoch zhodnotili ako rasistické. Dieudonného už viackrát usvedčili z antisemitizmu a rasizmu, v radoch francúzskej rebelujúcej mládeže však má naďalej sympatizantov. Jeho najnovšie príspevky na Facebooku medzičasom zmazali.

 

Francúzska vláda pripravuje súbor nových protiteroristických opatrení a vyhlasuje, že chce zakročiť proti komukoľvek, kto terorizmus obhajuje. V pondelok odsúdili na štyri roky vo väzení Francúza, ktorý sa v opitosti vyjadroval pochvalne o teroristoch a kládol odpor pri zatýkaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies