Komička Salátová skritizovala súťaž Miss Slovensko

NETKY.SK • 10 August 2021, 20:09 • 2 min
Komička Salátová skritizovala súťaž Miss Slovensko

Známa slovenská komička a samozvaná ambasádorka osvety bodyshamingu, Simona Salátová, sa poriadne rozohnila! Skritizovala súťaž Miss Slovensko. No našli sa aj ľudia, ktorí jej to vrátili.

slovakia

left justify in out

Sobotné finále Miss Slovensko 2021 pobúrilo Simonu Salátovú, ktorá očividne nie je až takou veľkou fanúšičkou podobných súťaží. Dokázala to vyjadrením na sociálnej sieti tesne po vyhlásení výsledkov. Tvrdo naložila organizátorom tohto projektu. 

 

img

 

"Nerozumiem tomu, že na Slovensku nevieme spraviť aspoň maličký krok smerom dopredu. Posunúť sa od stereotypizovania krásy na jediný druh, a keby ste sa pýtali aký, tak vám ho v primetime naservítuje jedna z najsledovanejších televízií. Pozerajte na mňa ako na kravu, ale vidieť toto nepomôže žiadnej žene alebo dievčaťu,“ skonštatovala Salátová.

 

Prečítajte si: REPORTÁŽ: Prvá víťazka Miss Slovensko 2021 je známa, titul Miss Press získala Julia Ivanová!

 

Podľa nej takéto posudzovanie krásy vyvíja poruchy príjmu potravy už u malých detí. Vyjadrila, že by preto uvítala, keby na Miss súťažili aj ženy s normálnymi proporciami. "Dievčatá sú krásne a šikovné. Ale to sú aj ženy, ktoré nemajú veľkosť S, tak, prosím, nevnucujte predstavu, že len a len toto je skutočná krása,“ dodala Salátová. Následne zverejnila reakcie od svojich sledovateliek, ktoré priznávajú, že zo sledovania súťaže krásy majú depresie. 

 

img

 

Jej názor priniesol rôzne reakcie

Salátová prakticky vyvolala vojnu. Slovensko rozdelila na dva tábory. Pustili sa do nej ženy, ktoré majú opačný názor, ale našli sa aj ľudia, ktorí stoja na jej strane. Redaktorka Zuzana Kovačič Hanzelová sa postavila na stranu Salátovej

 

 

"Ľudia Simone píšu škaredé veci, že má jesť šalát a že kritizuje prenos Miss preto, že je tučná. Možno by bolo dobré sa troška upokojiť, dať bokom emócie a priniesť na stôl fakty. Poruchy príjmu potravy, komplexy, mindráky a depky nemajú zo seba len ľudia s vysokým BMI. Komplexy majú úplne všetci – od chudých a krásnych, cez nízke, malé, útle, až po ženy, ktoré majú kyprejšie tvary. Poznám nádherné baby, ktoré majú z Instagramu, missky, časopisov a rôznych poznámok od útleho detstva, fakt problémy mať sa rady. Tlak na ženy je enormný a vôbec nesúvisí s tým, ako kto vyzerá a čo kto zje. Ak na to niekto upozorní, neznamená to, že nenávidí chudé baby, lebo si nedokáže dať šalát a zacvičiť si. Ani to neznamená, že treba okamžite zrušiť missku, hoci vo svete už tento formát aspoň trocha prispôsobili 21. storočiu. Zmamená to, začať aspoň diskusiu a najlepšie je začať ju bez nenávisti, šikany, bodyshamingu a hejtu,"  napísala.

 

"Ja jem šaláty, cvičím päťkrát do týždňa a mindrákov mám až-až. Od detstva malé dievčatá komentuje každý – tá je tučnučká, hentá maličká, tá by mala začať menej jesť, lebo raz bude hentaká a tá by mala jesť viac, lebo je podvyživená. V tejto téme by sme mali ťahať všetky za jeden koniec – štíhle, vysekané, menej štíhle, plnoštíhle, to je úplne jedno. Tlak je na nás všetky a ani tehličky na bruchu vám v dnešnej dobe objektivizácie žien nezaručia imunitu proti depkám. Je x štúdií, ktoré potvrdzujú to, čo píšem. Nie, nároky na ženy z móla a módnych časopisov neovplyvňujú len Simonu alebo mňa. Ovplyvňujú už 12-13-ročné dievčatá, u ktorých každý rok stúpajú poruchy príjmu potravy. Ovplyvňujú 15-16-ročné dievčatá, ktorým sa mení telo a začnú doma zvracať po každom jedle. A ovplyvňujú aj ženy ako ja, 30 plus, zdanlivo dobre vyzerajúce, spokojné, a predsa každý deň sa pýtajúce, či stačia tri tréningy a či si môžem dať poobede espresso tonic s toľkým cukrom. Peace ženy, v tejto téme neexistujú víťazky, všetky sme zatiaľ porazené." 

 

"Ďakujem ti. Za seba a aj za ženy. A za všetky šaláty, ktoré už padli za obeť," poďakovala Simona. 

 

 

Bývalá finalistka Miss Slovensko Veronika Rajek sa neovládla a vyjadrila rozhorčenie: „Netvrdím, že žena plnších tvarov nemôže byť sexi alebo sebavedomá, ale čo táto pani predvádza na internete, doslova, robenie si slávy na druhých (v januári Cibulková, august Miss). XL, XXL, XXXL? To je podľa vás bodypositivity pre dievčatá v produktívnom veku do 25 rokov? Pre mladú ženu v pohybe? Nie, vážení, to je obezita, ktorú skrývajú a prezentujú ako bodypositivity a selflove.“ 

 

img

 

Ticho nezostala napríklad ani exfarmárka Karin Dvořáková. "Prosím. Miss svetovo je, aj bude, aj bola vždy o štíhlych ženách a prestaňte tlačiť do toho nadmernú obezitu,“ vyjadrila sa Dvořáková. "Toto je čo? Že depresia pri telke s chipsami a bigmacom, nie?“ 

 

img

 

Viktória, prezývaná Twixina, ktorá vlastní luxusný bazár so Simonou jednoznačne nesúhlasí. Na sociálnej sieti  ironicky napísala: "A prečo ja nemôžem byť právnička alebo lekárka? Veď som krásna, šikovná a múdra! Nevnucujme si, prosím, predstavu, že tieto povolania môže robiť len ten, kto drel 5 rokov na vysokej škole." 

 

img

 

Podobne zareagovala aj fotografka Nina Skalíková. "Milujem, ako niektoré ženy, ktoré majú viac kíl, bojujú za reálnu krásu tým, že zhadzujú štíhle dievčatá. Čím je štíhla žena menej reálna ako tá bacuľatá?" 

 

S týmto názorom súhlasila aj influencerka Moma. "Twixina a Nina Skalíková to v storkách povedali za mňa."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies