Kombinézu vraj Vlhovej doručia včas, asociácia vidí príčinu konfliktu v komunikácii

NETKY.SK • 21 Január 2019, 20:50 • 2 min
Kombinézu vraj Vlhovej doručia včas, asociácia vidí príčinu konfliktu v komunikácii

BRATISLAVA - V nedeľu 20. januára otec skvelej slovenskej zjazdárky Petry Vlhovej rozposlal do slovenských médií otvorený list, v ktorom načrtol problém s reprezentačnou kombinézou pre blížiace sa MS v alpských disciplínach v Aare, ktorú druhá najlepšia žena Svetového pohára nedostala od Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) v stanovenom termíne.

slovakia

left justify in out

Igor Vlha informoval, že jeho dcéra preto využije svoju komerčnú kombinézu, v ktorej štartuje aj vo Svetovom pohári. Kriticky sa tým vyjadril k postupu vedenia SLA. Svoje slová adresoval prezidentovi SLA Ivanovi Ivaničovi aj viceprezidentovi SLA Jánovi Garajovi.

"Petra Vlhová ako reprezentantka Slovenskej republiky má eminentný záujem štartovať na MS v kombinézach so štátnymi symbolmi v slovenskom dizajne, čo sa zjavne pre neschopnosť asociácie neudeje. Petru to veľmi mrzí, lebo na MS bude musieť svoju krajinu reprezentovať vo svojej komerčnej kombinéze vyrobenej predovšetkým pre Svetový pohár," uviedol v otvorenom liste Igor Vlha.

SLA v pondelok zareagovala na tento jeho list nasledovným vyhlásením. Prinášame vám ho v plnom znení s drobnými gramatickými úpravami.

 

"Slovenská lyžiarska asociácia je hrdá na výsledky Petry Vlhovej aj v tomto ročníku Svetového pohára. V rámci zákonných možností SLA podporuje nielen ju, ale aj všetky reprezentačné tímy v ostatných lyžiarskych športoch. Reprezentačné kombinézy sú pripravené pre všetkých našich reprezentantov, prichádzajúcich do úvahy pre blížiace sa majstrovstvá sveta. Pokiaľ ide o Petru Vlhovú, chcela špeciálnu kombinézu od svojho výrobcu a takáto jej bude doručená pred začiatkom šampionátu. Je nám ale ľúto, ak sa z tímu našej reprezentantky ozývajú nekorektné hlasy, ktoré znevažujú prácu zväzu a znižujú jeho dôveryhodnosť. Opakovane ide o stav prameniaci z nedostatočnej komunikácie medzi privátnym tímom pretekárky a národným športovým zväzom."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona