Komárno začalo s postrekmi proti komárom v okolí Váhu a Dunaja

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 09:59 • 2 min
Komárno začalo s postrekmi proti komárom v okolí Váhu a Dunaja

NITRA – V Komárne dnes začali s postrekmi proti komárom v okolí Váhu a Dunaja. Postupne budú striekať aj oblasti okolo mŕtveho ramena Váhu, záhradkársku oblasť, ďalej budú pokračovať smerom na Ižu, Novú Stráž a Alžbetin Ostrov. Ako agentúru SITA informoval hovorca komárňanskej radnice Róbert Králik, celkovo pôjde o územie s rozlohou zhruba 1 000 hektárov.

slovakia

left justify in out

Postreky sa budú robiť formou plošnej dezinsekcie z motorového vozidla vždy v skorých ranných a večerných hodinách. Trvať budú zhruba dva týždne.

Samospráva má v rozpočte na tento rok vyčlenených na tento účel 28-tisíc eur. Podľa slov Králika sa táto suma minie na tento jeden postrek. „Mesto bude čakať, či náklady preplatí štát tak, ako to bolo sľúbené, aby sa mohol robiť aj ďalší postrek, ktorý bude iste potrebný,“ povedal. Radnica upozorňuje občanov, aby si poľnohospodárske plodiny pred konzumáciou umyli teplou vodou pre prípad, že boli zasiahnuté postrekom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies