Komárno očakáva po povodniach problémy s komármi

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 15:53 • 2 min
Komárno očakáva po povodniach problémy s komármi

KOMÁRNO – Mesto Komárno počíta s tým, že po povodniach sa objavia problémy s premnoženými komármi. Na postreky peniaze nemá.

slovakia

left justify in out

„Keď sa voda oteplí na nejakých 15 až 17 stupňov, hneď sa objavia komáre. Mesto na postreky určite nebude mať financie, lebo s takouto kalamitou sa nepočítalo, potrebná bude pomoc štátu alebo vyššieho územného celku,“ pre agentúru SITA hovorca komárňanskej radnice Róbert Králik. Škody po povodniach a vynaložené peniaze na záchranné práce bude mesto vyčísľovať po doznení posledných problémov s vodou. Zatiaľ sa tým ešte nezaoberalo.

Dunaj aj Váh naďalej klesajú, situácia sa upokojila. „Problémy a škody väčšieho rozsahu by už nemali hroziť. Samozrejme, musíme sa ešte popasovať so spodnou vodou, ktorá býva po povodniach, ale to už sú také menšie, lokálnejšie problémy,“ uviedol Králik. Z obmedzení už platí len uzávierka cesty cez Alžbetin ostrov, dôvodom je prepadnutá vozovka. Dunajské nábrežie je znova otvorené, k dispozícii občanom je už aj daňový úrad.

Klienti domova sociálnych služieb v mestskej časti Komárna Nová Stráž, ktorých evakuovali 5. júna, sa do zariadenia zatiaľ nevrátili, pretože ho zaliala voda. Zostávajú dočasne ubytovaní v internáte Strednej priemyselnej školy v Komárne a v Domove sociálnych služieb v Hurbanove. V územnom obvode Nitrianskeho kraja naďalej trvá mimoriadna situácia, ktorú vyhlásil 7. júna prednosta Obvodného úradu v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies