KOMÁRNO: Neznámi páchatelia namaľovali hákový kríž na dvere synagógy

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:04 • 2 min
KOMÁRNO: Neznámi páchatelia namaľovali hákový kríž na dvere synagógy

KOMÁRNO: Neznámi páchatelia namaľovali hákový kríž na dvere synagógy

slovakia

left justify in out

img

Zatiaľ neznámi páchatelia namaľovali v noci zo stredy na štvrtok (29.9.) hákový kríž na dvere synagógy v Komárne. Urobili to počas jedného z najväčších židovských sviatkov Rosh Hasanah (Nový rok). TASR informoval koordinátor Židovskej náboženskej obce (ŽNO) v Komárne Tamás Paszternák s tým, že obec odsudzuje tento opätovný hrubý antisemitsky motivovaný čin v meste.
      "Nestalo sa to prvýkrát, naposledy v januári 2008, keď sme si pripomenuli holokaust, vtedy na pamätnú tabuľu taktiež neznámy páchateľ namaľoval hákový kríž," pokračoval Paszternák s tým, že ani v jednom prípade sa polícii nepodarilo vypátrať páchateľa.
      Podľa neho náboženská obec okrem toho, že prípad nahlási na polícii, sa snaží osvetovou činnosťou vyhýbať takýmto prípadom antisemitizmu. "Vzdelávame ľudí, práve pripravujeme vzdelávací regionálny program," konštatoval Paszternák a pripomenul, že náboženská obec oslávi v tomto roku 220. výročie svojho založenia. "Chceme, aby ľudia a hlavne mládež vedela, čo židovská komunita robí, akú činnosť vykonáva," uzavrel koordinátor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies