Komáre zatiaľ ľudí neohrozujú, tvrdí odborník

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 12:38 • 2 min
Komáre zatiaľ ľudí neohrozujú, tvrdí odborník

BRATISLAVA - Komáre po povodniach zatiaľ ľudí prenosnými chorobami neohrozujú, no postihnuté oblasti úrady monitorujú.

slovakia

left justify in out

Skonštatovala to medzirezortná pracovná skupina, ktorá sa dnes ráno stretla na ministerstve zdravotníctva. "Po aktuálnom vyhodnotení entomológa nie je na povodňovom území nebezpečenstvo šírenia závažných prenosných ochorení ľudí prostredníctvom komárov," uvádza spoločné vyhlásenie, ktoré agentúre SITA poslala Martina Lidinská z ministerstva zdravotníctva. "V týchto dňoch odborníci pracujú na vytypovaní lokalít liahnutia a premnoženia komárov. Na základe informácií z Úradu verejného zdravotníctva SR a obcí sa v prípade potreby určia miesta, kde budú postreky nevyhnutné," píše sa vo vyhlásení. Samosprávu v tejto oblasti usmerní rezort vnútra cez nariadenia obvodných úradov.

Zástupcovia rezortov v pracovnej skupine tvrdia, že sa už vykonávajú preventívne opatrenia, ktoré pomáhajú pri obnove základných podmienok pre život ľudí, pre hospodársku činnosť na povodňou zaplavenom území a opatrenia na predchádzanie ochoreniam. Na dnešnom stretnutí u ministerky Zuzany Zvolenskej sa zúčastnili zástupcovia ministerstva vnútra, životného prostredia, pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a aj zástupcovia Úradu verejného zdravotníctva SR a Bratislavského krízového štábu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona