Komajota vydá 12. decembra album Priame Prenosy

NETKY.SK • 28 Október 2016, 13:18 • 2 min
Komajota vydá 12. decembra album Priame Prenosy

BRATISLAVA - Slovenská kapela Komajota plánuje vydať 12. decembra album Priame Prenosy. Formácia pracovala na nahrávke štyri dni v štyroch rôznych štúdiách, pričom priaznivci skupiny mohli sledovať prípravu prostredníctvom internetu.

slovakia

left justify in out

Konkrétne išlo o štúdiá Umpax v Prešove, Klakson v Košiciach, LVGNC v Bratislave a Melody v Žiline. "Celé to malo svoje čaro. Keď sa povie, že v ten deň musí niečo vzniknúť, tak to vznikne. Väčšinou je to dosť pravdepodobné a odzrkadľuje to momentálny stav každého zúčastneného. A to je čaro hudby v prapodstate, čaro komunikácie medzi členmi kapely navzájom, medzi nimi a producentom a textárom na druhej strane telefónnej linky. Má to niečo do seba, aj keď uznávam, že je to pre mňa až prílišné odhalenie, keďže všetci mohli naživo sledovať celý proces od rozkladania bicích až po zhrávanie hudby," uviedol líder kapely Martin Husovský.


Na albume sa podieľali producenti Marek Rakovický, Vlado "Randy" Gnepa a Filip Orator. "Dostali sme chuť na zmenu, chceli sme ukázať a zažiť diverzitu štúdií a vyskúšať zásah iných ľudí do našej tvorby. Pozícia producenta je vždy ťažká, lebo kapela ho nikdy nepočúva, a tak sme do toho zapojili producentov, ktorí nás zaujali svojou predošlou prácou. Nemali sme predstavu o tom, čo ideme nahrávať a aj vďaka tomu a ich zásahu vyšli skladby, aké by sme nečakali. Tiež nás jemne postrčili smerom, ktorým by sme možno nešli," prezradil bubeník Stano Čorej.


Album Priame Prenosy bude obsahovať desať skladieb zo 16, ktoré kapela nahrala. Na niektorých piesňach sa podieľali aj gitarista Juraj Kováč alebo Ján Pastirčák, ktorý hral na syntetizátor.  Očakávanú novinku si je možné objednať prostredníctvom oficiálnej webstránky www.komajota.sk, kde si záujemcovia môžu kúpiť aj tričko, plagát a ďalšie veci spojené s nahrávkou. Okrem toho sa môžu stať aj krstným otcom či mamou štúdiovky, ktorú uvedú do života 17. decembra v prešovskom klube Christiania. "Myslím, že je to smer, ktorým sa bude hudobný priemysel uberať. Mať aktívnych fanúšikov, ktorí podporia kapelu v tých ťažších chvíľach, ako je celá výroba a distribúcia," dodal Husovský.


Kapela Komajota vznikla v roku 2005. Formácia vydala prvý album s názvom Časopriestor v roku 2007. O rok neskôr sa na trh dostal druhý počin Bludisko. Po ňom nasledovali nahrávky Kolobeh (2010) a Druhé Slnko (2015). Medzi najznámejšie piesne kapely patria napríklad Ráno v novinách, Mesto v nás, Sedem nocí, Cez škáry, Do tla či Dym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies