Komajota pokrstí v Prešove album Druhé Slnko

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 09:03 • 2 min
Komajota pokrstí v Prešove album Druhé Slnko

BRATISLAVA - Slovenská kapela Komajota pokrstí 10. júna na Hlavnej ulici v Prešove album Druhé Slnko (2015). Koncert sa bude konať v rámci podujatia Dni mesta Prešov a bude zdarma.

slovakia

left justify in out

Skupina sa dostane na pódium o 19:30. "Hrať skladby z Druhého Slnka bude výnimočné pre nás aj našich fanúšikov, ktorí prídu do centra mesta Prešov, nakoľko ešte nemali možnosť počuť väčšinu z nich naživo. Doplníme ich o naše najznámejšie pesničky v neopakovateľnej muzikantskej zostave, ktorú si všetci užijeme," uviedol líder kapely Martin Husovský.


Skupinu, ktorú okrem speváka tvoria aj Stano Čorej a Mišo Kráľ, doplnia Daniel Špiner a Jany Pastirčák (obaja klávesy), Juraj Kováč (gitara), Michal Lorinc z kapely Jungle Label (perkusie) a o vokály sa postarajú Bohuš Hajduch z kapely Papyllon s Veronikou Husovskou.


Počas koncertu zaznie aj singel Druhé Slnko. "Celé vydanie albumu uzatvorí náš nový, rovnomenný singel Druhé Slnko, ktorý budú počuť úplne prvýkrát návštevníci tohto prešovského open air koncertu. O pár dní neskôr k nemu uverejníme aj videoklip. Špeciálne to bude tiež veľkým muzikantským obsadením, čím naše pesničky získajú ešte živelnejší zvuk a najviac sa teším na to, že mi to dá väčšiu slobodu na pódiu a budem viac pri mikrofóne vpredu než za klavírom," vyjadril sa Husovský.


Kapela Komajota vznikla v roku 2005. Formácia vydala prvý album s názvom Časopriestor v roku 2007. O rok neskôr sa na trh dostal druhý počin Bludisko. Po ňom nasledovali nahrávky Kolobeh (2010) a spomínaná Druhé Slnko. Medzi najznámejšie piesne kapely patria napríklad Ráno v novinách, Mesto v nás, Sedem nocí, Cez škáry, Do tla či Dym.
Informácie pochádzajú od PR manažéra kapely Eda Kopčeka a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona