Kolumbiu navštívil britský princ Charles

NETKY.SK • 29 Október 2014, 11:39 • 2 min
Kolumbiu navštívil britský princ Charles

BOGOTA - Britský princ Charles a jeho manželka Camilla v stredu pricestovali na svoju prvú oficiálnu návštevu Kolumbie, kde odštartovali deväťdňovú cestu po krajinách Latinskej Ameriky.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatpäťročný následník britského trónu pricestoval do Bogoty prvýkrát ako predstaviteľ monarchie, už v roku 1974 však navštívil kolumbijskú Cartagenu ako dôstojník britského námorníctva. Počas terajšieho pobytu si opäť prezrie tamojšiu citadelu z koloniálnej éry, ktorú sa Briti v roku 1741 snažili neúspešne ukoristiť od Španielov. V sprievode kolumbijského prezidenta Juana Manuela Santosa tiež absolvuje prehliadku národného parku Macarena známeho ako niekdajšia bašta marxistických povstalcov.

Z Kolumbie sa Charles presunie do Mexika, ktoré navštívi už po piaty raz. Latinskoamerické turné uskutočňuje na žiadosť britskej vlády v snahe posilniť spoluprácu medzi krajinami v záležitostiach, ako sú ochrana životného prostredia či boj proti obchodovaniu s narkotikami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies