Kolumbijský prezident odložil začiatok mierových rokovaní s ELN

NETKY.SK • 28 Október 2016, 09:04 • 2 min
Kolumbijský prezident odložil začiatok mierových rokovaní s ELN

BOGOTA - Kolumbijská vláda odložila na štvrtok naplánovaný začiatok mierových rozhovorov s ľavicovými povstalcami zo skupiny Národná oslobodzovacia armáda (ELN), kým vzbúrenci neprepustia zadržiavaného bývalého člena kolumbijského parlamentu Odína Sáncheza. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos odložil odchod delegácie vládnych vyjednávačov do ekvádorskej metropoly Quito, kde sa rozhovory mali konať, kým nedôjde k prepusteniu Sáncheza, ktorého povstalci zadržiavajú od marca.

 

Operáciu zameranú na Sánchezovo oslobodenie spustil vo štvrtok aj Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK), uviedol Juan Camilo Restrepo, jeden z členov kolumbijskej vládnej delegácie, ktorá mala odcestovať na mierové rokovania s ELN.

 

Nový dátum začatia rozhovorov bude podľa neho stanovený, až keď bude mať vláda hodnoverné dôkazy o Sánchezovom prepustení. Sáncheza povstalci zadržiavajú od marca, keď sa pokúsil dohodnúť prepustenie svojho chorého brata Patrocinia, zadržiavaného od augusta 2013. ELN vznikla v Kolumbii v roku 1964 s cieľom bojovať proti nerovnému prerozdeľovaniu pôdy a bohatstva. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies