Kolumbijský prezident nariadil zastavenie náletov proti povstaleckej skupine FARC

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 09:17 • 2 min
Kolumbijský prezident nariadil zastavenie náletov proti povstaleckej skupine FARC

BOGOTA - Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos nariadil zastavenie leteckých útokov proti pozíciám povstaleckej skupiny Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC).

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra Reuters.

 

Krok je súčasťou vládnych zámerov ukončiť vojnový stav medzi armádou a touto marxistickou organizáciou v reakcii na nedávny spoločný návrh mierovej dohody, ktorý by dal bodku za päť desaťročí trvajúcim občianskym konfliktom.

 

Santosovo rozhodnutie prišlo iba niekoľko dní po tom, ako vstúpilo do platnosti obojstranné prímerie. "Bude to znamenať menej obetí a menej utrpenia. Oddnes budú nálety vykonávané iba s výslovným súhlasom prezidenta," potvrdil Santos.

 

Obe strany rokujú o mierovej dohode už dva a pol roka, snažiac sa ukončiť krvavý konflikt, ktorý si vyžiadal už 220.000 mŕtvych a milióny vnútorne presídlených osôb. Rozhovory sú však zatienené tohtoročnou eskaláciou bojov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies