Kolumbijský prezident chce znížiť dane pre krypto firmy

NETKY.SK • 3 September 2018, 16:45 • 2 min
Kolumbijský prezident chce znížiť dane pre krypto firmy

BOGOTA – Kolumbijský prezident Iván Duque nedávno vyhlásil, že zníži dane pre blockchain a krypto startupy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezident Duque to povedal počas medzinárodného kongresu ANDICOM o informačných a komunikačných technológiách, ktorý sa koná každoročne v Cartagene de Indias v Kolumbii. Záznam jeho reči je k dispozícii na YouTube.

 

 

 

Prezident priznal, že ho táto technológiou mimoriadne zaujala, najmä robotika a umelá inteligencia (AI). Ďalej zdôraznil, že Kolumbia potrebuje svoj vlastný regulačný úrad pre tento priemysel.

 

Podľa Duqueho by mohlo použitie pokrokových technológií pomôcť štátu bojovať proti korupcii a zlepšiť také oblasti ako bezpečnosť, právo a zdravotníctvo. Navrhol, aby sa technológia blockchain a umelá inteligencia využili na sledovanie verejných financií a zisťovanie nedostatkov.

 

Prezident sa vyjadril aj ku krypto odvetviu a sľúbil, že krypto spoločnostiam poskytne úľavy na daniach z nájomného na dobu piatich rokov, keď vytvoria určitý počet nových pracovných miest.

 

img

 

Iván Duque sa po víťazstve v májových voľbách ujal prezidentského úradu v auguste 2018. Hlava štátu má silné finančné zázemie, keď predtým zastával významné pozície na ministerstve financií a v Medziamerickej rozvojovej banke.

 

Podobný optimizmus v súvislosti s technológiou blockchain vyjadril aj kolumbijský senát, keď počas rozpravy v júni vyhlásil, že môže zmeniť životy. Následne bola v máji založená Národná blockchain asociácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies