Kolumbijskou metropolou Bogota otriaslo silné zemetrasenie s magnitúdou 5,6

NETKY.SK • 6 Február 2017, 16:12 • 2 min
Kolumbijskou metropolou Bogota otriaslo silné zemetrasenie s magnitúdou 5,6

BOGOTA - Plytké zemetrasenie s magnitúdou 5,6 otriaslo dnes hlavným mestom Kolumbie, kde ľudia vybiehali v obavách z budov a dočasne uzavreli letisko.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie zasiahlo mesto s ôsmimi miliónmi obyvateľov krátko po 08.00 h a jeho epicentrum sa nachádzalo v správnej oblasti Huila, asi 300 kilometrov juhozápadne od metropoly. Podľa Amerického geologického úradu bolo miesto vzniku v hĺbke 37 kilometrov.


Prvé správy neuvádzali žiadne škody.

 

Dnešné zemetrasenie bol najväčšie, aké zasiahlo Kolumbiu od septembrového silného zemetrasenia s magnitúdou 5,9.

 

Kolumbijské médiá uviedli, že letisko v Bogote prerušilo prevádzku, kým overili, že otrasy nepoškodili vzletové a pristávacie dráhy.

 

Starosta Bogoty Enrique Nepalosa vyzval obyvateľov na upokojenie. "Seizmické normy v Bogote sú mimoriadne prísne a odolajú veľmi silnému zemetraseniu," povedal po inšpekcii centrálneho námestia Plaza Bolívar.

 

Kolumbia je seizmicky aktívna krajina, kde otrasy zeme majú potenciál spôsobiť veľké škody vzhľadom na jej hornatý terén a umiestnenie v tzv. Ohnivom kruhu obklopujúcom Tichý oceán, ktorý často zasahujú silnejšie zemetrasenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies