Kolumbijskemu prezidentovi na kampaň zrejme prispela firma obvinená z korupcie

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 17:05 • 2 min
Kolumbijskemu prezidentovi na kampaň zrejme prispela firma obvinená z korupcie

BOGOTA - Bývalý manažér predvolebnej kampane kolumbijského prezidenta a zároveň držiteľa Nobelovej ceny za mier Juana Manuela Santosa dnes prvýkrát priznal, že časť z výdavkov na kampaň pred prezidentským voľbami v roku 2010 nelegálne zaplatila brazílska stavebná spoločnosť zapletená do korupčného škandálu.

slovakia

left justify in out

Roberto Prieto povedal dnes pre kolumbijskú rozhlasovú stanicu Blu Radio, že stavebná spoločnosť Odebrecht zaplatila asi 376.000 eur pouličnému predajcovi za to, aby vytlačil 2 milióny Santosových predvolebných plagátov. Poprel však, že by o tom Santos vedel.

 

Finančné príspevky na prezidentskú kampaň od iných spoločností než bánk sú pritom v Kolumbii považované za nezákonné.

 

Firma Odebrecht v rámci dohody o vine a treste, ktorú uzavrela s americkým ministerstvom spravodlivosti, priznala, že vládam vo viacerých krajinách Latinskej Ameriky poskytla úplatky vo výške 800 miliónov dolárov (752.7 milióna eur). Obvinenia zo spolupráce s ňou sú tak pre kohokoľvek obzvlášť škodlivé, priblížila agentúra AP.

 

Santos sa k správe doposiaľ nevyjadril. Prieto však uviedol, že prezidentská kancelária pravdepodobne ešte dnes večer vydá vo veci vyhlásenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies