Kolumbijské úrady zadržali osem osôb podozrivých z útoku v nákupnom centre

NETKY.SK • 25 Jún 2017, 09:42 • 2 min
Kolumbijské úrady zadržali osem osôb podozrivých z útoku v nákupnom centre

BOGOTA - Kolumbijské úrady zadržali osem ľudí, ktorí by mohli byť zapletení do výbuchu po domácky vyrobenej nálože, nastraženej v obchodnom centre v Bogote.

slovakia

left justify in out

Táto explózia spred týždňa si vyžiadala tri obete na životoch.

 

Kolumbijské ministerstvo obrany podľa agentúry AP spresnilo, že úrady zadržali štyri ženy a štyroch mužov. K zadržaniu došlo súčasne v Bogote i v meste El Espinal v strednej časti Kolumbie.

 

Všetci podozriví patria do doteraz neznámej radikálnej skupiny Ľudové revolučné hnutie, spresnilo ministerstvo. Predpokladá sa, že spomínaná organizácia by mohla byť aj za sériou malých útokov, ktoré sa v metropole Bogota odohrali v uplynulých mesiacoch.

 

Na sociálnych sieťach sa však medzičasom objavilo vyhlásenie, v ktorom Ľudové revolučné hnutie popiera zodpovednosť za výbuch v nákupnom stredisku. Medzi jeho obeťami bola aj jedna Francúzka, ktorá v Kolumbii pôsobila ako dobrovoľníčka.

 

V súvislosti s výbuchom sa pozornosť kolumbijských orgánov okamžite upriamila na druhú najväčšiu a stále aktívnu povstaleckú skupinu v krajine, Národnú oslobodzovaciu armádu (ELN). Na rozdiel od značne početnejšej skupiny Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) sa vláde doteraz nepodarilo s ELN uzavrieť mierovú dohodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies