Kolumbijské banky zatvorili všetky účty juhoamerickej burze Buda

NETKY.SK • 10 Jún 2018, 16:30 • 2 min
Kolumbijské banky zatvorili všetky účty juhoamerickej burze Buda

BOGOTA – Kolumbijské banky zatvorili všetky účty juhoamerickej kryptoburze Buda.com, ktorá o tom informovala svojich klientov prostredníctvom e-mailu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa e-mailu bol tento krok spontánny, banky potvrdili, že účty boli uzavreté bez ďalšieho vysvetlenia. Burza onedlho oznámila, že má technické problémy, ale zároveň dodala, že svoje služby obnoví 13.júna.

 

Kolumbijský generálny riaditeľ burzy Buda Alejandro Beltran potvrdil túto informáciu a uviedol, že ich účty zablokovali banky Bancolombia, BBVA a Davivienda.

 

img

 

Miestne médiá spájajú rozhodnutie bánk s interným listom kolumbijského finančného kontrolóra, ktorý bol rozoslaný vo februári. List mal upozorniť banky, že nie sú oprávnené komunikovať s krypto platformami.

 

Beltran však novinárom povedal, že list si interpretuje ako odporúčanie a že banky v skutočnosti nie sú povinné sa ním riadiť.

 

Dňa 7. júna, teda v rovnaký deň ako banky uzavreli účte burze Buda, kolumbijský senát viedol rozpravu o možnostiach kryptomien a blockchainu v krajine. Senátor kolumbijskej strany Zelenej aliancie Antonio Navarro Wolff povedal, že blockchain by mohol zmeniť životy Kolumbijčanov.

 

img

 

Kryptoburza Buda už čelila podobným problémom v marci tohto roku, keď niekoľko čílskych bánk zatvorilo jej účty spolu s dvoma ďalšími krypto platformami. Všetky tri platformy následne podali žalobu, keďže nesúhlasili s týmto rozhodnutím.

 

Čílsky protimonopolný súd v apríli dal za pravdu burze Buda a nariadil opätovné otvorenie účtov v dvoch veľkých čílskych bankách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies