Kolumbijská vláda a Revolučné ozbrojené sily uzavreli dohodu o definitívnom prímerí

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 17:01 • 2 min
Kolumbijská vláda a Revolučné ozbrojené sily uzavreli dohodu o definitívnom prímerí

HAVANA - Kolumbijská vláda a Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC) uzavreli dohodu o bilaterálnom a definitívnom prímerí. Informovala o tom dnes agentúra DPA, podľa ktorej ide o krok smerom k uzavretiu mierovej dohody.

slovakia

left justify in out

Kolumbijská vláda a FARC podľa očakávania vydajú ešte dnes komuniké, a to v kubánskej Havane, kde prebiehajú mierové rokovania od novembra 2012.

 

Vláda kolumbijského prezidenta Juana Manuela Santosa a ľavicoví povstalci z FARC si pôvodne stanovili 23. marec ako konečný termín na dosiahnutie komplexnej mierovej dohody, ktorú predložia na schválenie kolumbijským voličom.

 

Vyjednávačom kolumbijských povstalcov a tamojšej vlády sa však pôvodný termín nepodarilo dodržať. Konflikt v Kolumbii, najdlhšie trvajúci v Latinskej Amerike, si od roku 1964 vyžiadal približne 220.000 ľudských životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies