Kolumbijská polícia skonfiškovala najväčšie množstvo kokaínu v dejinách krajiny

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 16:32 • 2 min
Kolumbijská polícia skonfiškovala najväčšie množstvo kokaínu v dejinách krajiny

BOGOTA - Kolumbijské úrady zhabali najväčšie množstvo kokaínu v dejinách krajiny, sužovanej obchodovaním s drogami, informuje dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Približne 50 príslušníkov špeciálneho komanda podporovaných zo vzduchu vrtuľníkmi skonfiškovalo približne osem ton kokaínu na banánovej plantáži v departmente Antioquia na severozápade krajiny.


Národná polícia uviedla, že drogy patrili kolumbijskému ozbrojenému pašeráckemu gangu Los Urabeňos (alebo aj Clan Úsuga). Predpokladá sa, že kokaín bol určený pre trh v karibskej oblasti a potom Spojené štáty.


Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos zverejnil v nedeľu na Twitteri odkaz, prostredníctvom ktorého blahoželal polícii k zásahu. Operáciu označil za najväčšie zhabanie kokaínu v dejinách Kolumbie, ktorá je významným producentom tejto drogy. Kolumbijská polícia už v tomto kalendárnom roku zadržala viac než 86 ton kokaínu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies