Kolumbia: Zosuv pôdy zasypal 50 domov

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:47 • 2 min
Kolumbia: Zosuv pôdy zasypal 50 domov

Kolumbia Zosuv pôdy zasypal 50 domov - Svet Zosuv pôdy zasypal vyše 50 domov na severozápade Kolumbie, ktorú už niekoľko týždňov sužujú dažde. O život prišli najmenej dvaja ľudia a pravdepodobne desiatky ďalších ostali uväznené pod blatom a troskami, info

slovakia

left justify in out

img

Zosuv pôdy zasypal vyše 50 domov na severozápade Kolumbie, ktorú už niekoľko týždňov sužujú dažde. O život prišli najmenej dvaja ľudia a pravdepodobne desiatky ďalších ostali uväznené pod blatom a troskami, informovali miestne úrady.
K zosuvu pôdy došlo v meste Bello v metropolitnej oblasti druhého najväčšieho kolumbijského mesta Medellín. Záchranári dosiaľ našli dve telá a šiestich zranených ľudí. Predpokladajú, že v zasypaných domoch mohlo byť ďalších 40 až 50 ľudí, ktorých sa pod tonami mokrej zeme usilujú vypátrať s pomocou pátracích psov. Úrady sa tiež snažia na miesto dostať ťažkú techniku.
Guvernér Antioquie Luis Alfredo Ramos uviedol, že z domov v ohrozených zónach evakuujú viaceré rodiny. Kolumbijský Červený kríž medzitým vykonával sčítanie obyvateľov oblasti s cieľom zistiť počet nezvestných.
Zosuvy pôdy sú v kolumbijských Andách pomerne časté, no tento rok situáciu zhoršili najsilnejšie dažde v juhoamerickej krajine za posledné štyri desaťročia. Červený kríž sezónnym dažďom .

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies