Kolumbia: Zhabali 14 ton marihuany, ktoré patrili zrejme povstalcom

NETKY.SK • 8 Jún 2011, 09:32 • 2 min
Kolumbia: Zhabali 14 ton marihuany, ktoré patrili zrejme povstalcom

Kolumbia: Zhabali 14 ton marihuany, ktoré patrili zrejme povstalcom

slovakia

left justify in out

img

Štrnásť ton marihuany, ktorú kolumbijská polícia zhabala ešte počas uplynulého víkendu v provincii Cauca, patrilo povstalcom z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC). S oneskorením o tom v noci nadnes SELČ informovali policajné zdroje.
      Hodnota zhabaných drog, pripravených už sčasti na transport, by na čiernom trhu predstavovala 19,5 milióna dolárov (13,3 milióna eur).
      Kolumbijské úrady tvrdia, že spomínaná povstalecká organizácia kryje náklady na svoje aktivity okrem iného zo ziskov z obchodu s narkotikami.
      Latinskoamerická krajina bola podľa oficiálnych údajov OSN v roku 2009 i najväčším svetovým exportérom kokaínu s objemom 410 ton tejto drogy.
      Len krátko pred zverejnením informácie o zhabaní drog prišli v pondelok večer miestneho času pri útoku rebelov v spomínanej provincii na juhozápade Kolumbie o život štyria policajní dôstojníci a ďalších 16 vyviazlo so zraneniami.
      Iba nedávno prišla z Kolumbie správa o zadržaní najvyššie postaveného veliteľa FARC od roku 2004. Guillerma Torresa, známeho aj pod falošnou identitou Julian Conrado, zadržali vďaka kolumbijsko-venezuelskej spolupráci v pohraničí na venezuelskej strane štátnej hranice oboch krajín. Spojené štáty ponúkali za dolapenie Torresa 2,5 milióna dolárov (1,7 milióna eur).
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies