Kolumbia zdolala v otváracom dueli Copa America USA 2:0

NETKY.SK • 4 Jún 2016, 08:29 • 2 min
Kolumbia zdolala v otváracom dueli Copa America USA 2:0

SANTA CLARA - Futbalisti Kolumbie triumfovali v otváracom zápase 45. ročníka Copa America nad domácim USA 2:0.

slovakia

left justify in out

O cennom víťazstve na úvod rozhodli už v prvom polčase, keď sa najskôr v 8. minúte presadil premiérovo v národnom drese Cristian Zapata a tesne pred polčasom poistil triumf z penalty James Rodriguez.

 

Úvodný duel tradičného juhoamerického šampionátu, ktorý sa pri príležitosti osláv storočnice rozšíril aj do zóny CONCACAF, si nenechal ujsť ani prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino. Američania mali od začiatku ofenzívne chúťky, ale v 8. minúte ich schladil efektný Zapatov volej zvnútra pokutového územia po rozohranom rohu z pravej strany. Hralo sa síce vo vysokom tempe, no bez gólových príležitostí. Až v závere polčasu zahral v pokutovom území rukou Yedlin a Rodriguez nariadenú penaltu premenil - 0:2. Druhý polčas priniesol niekoľko skvelých príležitostí na zmenu skóre, či už priamy kop Dempseyho alebo únik Baccu, no gól už nepadol.

 

Otvárací zápas 45. ročníka Copa America

A-skupina

USA - Kolumbia 0:2 (0:2)

Góly: 8. Zapata, 42. Rodriguez (z 11 m), 67.439 divákov

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies