Kolumbia sa pokúša zabrániť Číne v poprave kolumbijského pašeráka drog

NETKY.SK • 28 Február 2017, 08:21 • 2 min
Kolumbia sa pokúša zabrániť Číne v poprave kolumbijského pašeráka drog

BOGOTA - Kolumbijská vláda v pondelok oficiálne protestovala u čínskych predstaviteľov proti nadchádzajúcej poprave jej občana odsúdeného za pašovaní drog a vyvinula diplomatické úsilie, aby na poslednú chvíľu zabránila výkonu trestu smrti.

slovakia

left justify in out

Ismaela Arciniegasa zatkli v roku 2010 pri pokuse prepašovať do Číny štyri kilogramy kokaínu výmenou za 5000 dolárov. Bol odsúdený na smrť a podľa informácií kolumbijského ministerstva zahraničných vecí má byť tento rodák z Cali popravený v nadchádzajúcich hodinách.

 

Vo väzeniach po celom svete sa nachádza asi 15.000 kolumbijských občanov, valná väčšina z nich kvôli pašovaniu drog. Pätnásť z nich odsúdili v Číne na smrť a rovnaký počet na doživotie.

 

Čína od novembra vrátila do vlasti z humanitárnych príčin dvoch odsúdených kolumbijských pašerákov drog, ktorí si majú svoje tresty odpykať vo vlasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies