Kolumbia a Pobrežie si pred šlágrom vymenili komplimenty

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 14:20 • 2 min
Kolumbia a Pobrežie si pred šlágrom vymenili komplimenty

BRAZÍLIA - Estádio Nacional Mané Garrincha v Brasílii uvidí vo štvrtok šláger základnej C-skupiny futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii, v ktorom od 18.00 h SELČ Kolumbia vyzve spolufavorita na postup Pobrežie Slonoviny.

slovakia

left justify in out

Obidva tímy víťazne vstúpili do záverečného turnaja - Juhoameričania si hravo poradili s Grékmi (3:0), Afričania otočili nepriaznivo sa vyvíjajúci duel s Japoncami (2:1).

 

"Ešte sme nič nedosiahli, máme za sebou len prvý zápas. Naším cieľom je vydarený šampionát a zatiaľ máme vydarený len úvod," krotí prílišný optimizmus podľa Daily Mail argentínsky tréner Kolumbijčanov José Pékerman. "Pobrežie Slonoviny patrí medzi najsilnejšie reprezentácie Afriky. Na majstrovstvách sveta sa už predstavilo v rokoch 2006 a 2010 a hráči tam nadobudli mnohé poznatky. Okrem výborných hráčov, ktorými tento tím disponuje, mu práve skúsenosti z predchádzajúcich šampionátov dodávajú potrebný pokoj uvedomiť si, čo je v hre. My musíme vyrukovať na tohto súpera rovnako sústredení ako proti Grécku," doplnil Pékerman. 

 

"Los Cafeteros" vyhrali prvý duel na MS od roku 1998. Ich víťazstvo nad Helénmi rozdielom triedy znamená zodvihnutý varovný prst trénera "slonov" Sabriho Lamouchiho. "Pred Kolumbiou sa treba mať na pozore. Dať tri góly Grékom, ktorí sú známi viac než solídnou obranou, je vizitkou vysokej akosti. Kolumbijčania majú veľmi nebezpečný útok, preto im naň nesmiete dať príležitost," varuje najmladší kormidelník na šampionáte, ktorý proti Japoncom nechal svoje najväčšie eso Didiera Drogbu na lavičke a až po jeho striedaní Afričania privodili zvrat v zápase. "Víťazstvo nám dodalo potrebné sebavedomie na ceste za napredovaním a vedomím, že aj silného protivníka ako Kolumbia sme schopní zdolať. Teraz sa nám aj nášmu najbližšiemu súperovi otvára šanca zabojovať o prvenstvo v skupine," podotkol francúzsky kormidelník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies