Kolóny roľníkov s desiatkami traktorov smerovali na protest do Varšavy

NETKY.SK • 11 Február 2015, 19:12 • 2 min
Kolóny roľníkov s desiatkami traktorov smerovali na protest do Varšavy

VARŠAVA - Stovky rozhnevaných poľských roľníkov smerovali dnes traktoroch do Varšavy, kde ich predstavitelia požadujú od vlády kompenzácie za plodiny zničené diviakmi, nižšie zisky v dôsledku ruského zákazu dovozu a nové trhové opatrenia, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 V obci Zakret neďaleko Varšavy zastavila polícia kolónu asi 140 ich traktorov. Aj keď ochrancovia verejného poriadku zasiahli, v lokalite sa tvoria čoraz väčšie kolóny, s ktorými tu treba rátať minimálne do večerných hodín.
     

Roľníci, ktorí sa chceli pôvodne vydať pred rezort poľnohospodárstva, aby tu dali najavo svoju nespokojnosť s mierou dotácií, ako aj dôsledkami sankcií Európskej únie voči Ruskej federácii, čakajú aktuálne podľa poľských elektronických médií na ďalšie pokyny polície.
     

Ostatným účastníkom cestnej premávky polícia odporúča využiť obchádzkovú trasu.
     

Časť roľníkov, ktorá sa vydala do dejiska plánovaného protestu autobusmi, tam ešte istý čas zotrvá a následne sa autobusmi presunie na predmestie Varšavy, aby sa tam pripojila ku kolegom s traktormi.
     

Kolóny roľníkov s desiatkami traktorov dnes z rôznych častí Poľska smerovali do Varšavy, časti z nich však cestu znemožnila absencia povolenia na využitie príslušných komunikácií.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona