Kollár zostáva na čele hnutia Sme rodina, bude mať štyroch podpredsedov

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 18:41 • 2 min
Kollár zostáva na čele hnutia Sme rodina, bude mať štyroch podpredsedov

PIEŠŤANY - Predsedom Sme rodina zostáva aj po dnešnom kongrese hnutia v Piešťanoch Boris Kollár.

slovakia

left justify in out

Za svojich podpredsedov si vybral Milana Krajniaka, Dušana Poliaka, Jozefa Vašutu a Petru Krištúfkovú. Hnutie bude mať aj inštitút splnomocnencov, ktorí podľa generálneho manažéra Dávida Tarčáka budú zodpovedať za vymedzené záležitosti. Zatiaľ bola do tejto funkcie ustanovená iba Monika Onderková, ktorá sa bude zaoberať ochranou biologickej rodiny a právami detí.

 

V programe hnutia Sme rodina nedošlo podľa Kollára na kongrese k žiadnym zmenám a priority stanovené pred voľbami budú jeho členovia presadzovať aj v nasledujúcom období. "Samozrejme, je to ochrana rodiny, sú to zákony proti imigrácii. Snaha, aby sme zostali svojbytní, je to ochrana pred salámovou metódou z Európskej únie, aby nás neobrala o všetky možnosti a práva rozhodovania, sú to zákony o ochrane ľudí pred neprispôsobivými občanmi. Teraz sme podali dva nové zákony. Jeden zo sociálnej oblasti a jeden je novelou stavebného zákona a chráni opäť ľudí pred neprispôsobivými občanmi. Takže pripravujeme zákony a už teraz sú predložené dva," skonštatoval Kollár.

 

Hnutie bude podľa jeho slov aj naďalej spolupracovať s opozičnou SaS a OĽaNO-NOVA, záujem o podpis opozičnej zmluvy však nemá. "Budeme spolupracovať, však celá opozícia aj teraz hlasovala jednotne za odvolanie ministra Kaliňáka. Na to nepotrebujeme mať podpísanú zmluvu ani dohodu o spolupráci. Ja si nepotrebujem raz do mesiaca sadnúť so Sulíkom na kávu. Ale principiálne, my sa vieme aj v parlamente veľmi rýchlo dohodnúť, my sa vlastne ani nemusíme dohadovať. Vieme, kde je zdravý rozum a vieme, čo máme robiť a vieme, prečo sme do toho parlamentu prišli. Keby som ponuku na podpis opozičnej zmluvy dostal, odmietli by sme ju," povedal Kollár.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona