Kollár: O zvrchovanosť treba viac bojovať a neodovzdať kompetencie Bruselu

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 12:13 • 2 min
Kollár: O zvrchovanosť treba viac bojovať a neodovzdať kompetencie Bruselu

BRATISLAVA - O zvrchovanosť by sme mali viac bojovať a neodovzdať všetky kompetencie do Bruselu. Pre TASR to vyhlásil predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár v súvislosti s dnešným Výročím Deklarácie o zvrchovanosti SR.

slovakia

left justify in out

Prijatie deklarácie si Kollár bude pripomínať. "A budem si veľmi želať, aby sme zvrchovanosť nestratili! Lebo aký smer nabrala EÚ, tak si o chvíľu budeme pripomínať stratu zvrchovanosti a toto ma podstatne viacej trápi. Či si ju uchováme," uviedol Kollár.

 

Prijatie Deklarácie o zvrchovanosti SR si pripomína aj predseda SNS a parlamentu Andrej Danko. "Tento okamih sa vpísal do našich dejín ako začiatok budovania nášho moderného štátu. Už aj pre tragické udalosti posledných dní, treba byť o to viac hrdý na územie v ktorom žijeme, na národ, ktorý spoločne tvoríme, na hodnoty a históriu, na ktorú nezabúdame a ktorú si musíme pripomínať," píše na sociálnej sieti Facebook Danko.

 

Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR si pripomíname už 24-krát. Slovenská národná rada (SNR) ju schválila v roku 1992 v rámci bývalej Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky (ČSFR) a vyhlásila ňou zvrchovanosť SR. Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR - 17. júl je na základe zákona NR SR z 20. októbra 1993 pamätným dňom SR. Na oslavu prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR sa každoročne stretávali viacerí občania pri vatrách, ktoré dostali názov Vatry zvrchovanosti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies