Kollár: Návrh rozpočtu je údržbársky a prezidentský

NETKY.SK • 10 December 2013, 16:00 • 2 min
Kollár: Návrh rozpočtu je údržbársky a prezidentský

BRATISLAVA - Podpredseda hnutia Nova Jozef Kollár v parlamentnej diskusii označil návrh rozpočtu za údržbársky a prezidentský.

slovakia

left justify in out

Vláda totiž podľa neho v rozpočte sleduje jediný záväzok, a to zníženie deficitu pod hranicu 3 % hrubého domáceho produktu. "Vláda to ale robí jednorazovými opatreniami, ktorých účinok pominie a po nich príde potopa," poznamenal a dodal, že vládne opatrenia budú slovenskej ekonomike z dlhodobého hľadiska veľmi škodiť. 

Vláda síce rozpočet označuje za pokrízový, sociálny a konsolidačný, podľa Kollára to však nie je pravda. "Pokrízový nie je, lebo zhoršuje stav verejných financií. Nie je ani sociálny, pretože podiel financií na školstvo a zdravotníctvo klesá. Nie je ani konsolidačný, pretože zvyšuje štrukturálny deficit," skonštatoval Kollár. "Ale Smeru sa to napriek tomu darí úspešne marketingovo predávať voličom," podotkol. 

Kollár tiež poznamenal, že ministra financií Petra Kažimíra seklo v krížoch, keď dvíhal dane. Narážal tak na zdravotné problémy šéfa rezortu financií, ktorý minulý týždeň údajne pre problémy v driekovej oblasti skončil v nemocnici. "Toto je ale nemilá diagnóza a nedoprial by som ju ani najväčšiemu nepriateľovi," dodal Kollár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona