Kollár: Na zahraničných pracovných cestách sa šetrí viac, ako by sa malo

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 14:20 • 2 min
Kollár: Na zahraničných pracovných cestách sa šetrí viac, ako by sa malo

BRATISLAVA - Podľa podpredsedu Výboru Národnej rady (NR) SR pre financie a rozpočet Jozefa Kollára nemusí byť súčasné šetrenie Kancelárie NR SR na zahraničných pracovných cestách správne.

slovakia

left justify in out

Podľa neho sa totiž šetrí aj na významných podujatiach, ako je napríklad výročné zasadnutie Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), na ktorom sa tento rok za SR nezúčastnil ani jeden reprezentant.

"Škrtajú sa tu zahraničné pracovné cesty aj v takých prípadoch, kde nejde o nejakú turistiku, ale o závažné veci, ako je výročné zasadnutie Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky," povedal dnes Kollár na zasadnutí finančného výboru. Jeho členovia prerokovali a súhlasili s návrhom záverečného účtu Kancelárie NR SR za rok 2012.

Podľa vedúceho kancelárie Daniela Guspana bolo vlaňajšie čerpanie bežných výdavkov v porovnaní s rokom 2011 nižšie o 343.000 eur. Stalo sa tak aj vďaka úsporným opatreniam v oblasti výdavkov na všeobecné služby, dopravu a cestovné náhrady. "Nie som si úplne istý, či toto je celkom rozumný spôsob šetrenia, aby sme na konci roka povedali, že sme pár desiatok tisíc eur v tejto položke ušetrili," upozornil Kollár.

V súvislosti s pracovnými cestami na tento rok Guspan konštatoval, že už v polovici mája 2013 sa v rámci súvisiaceho rozpočtu minulo takmer 60 % finančných prostriedkov. Na základe analýzy plánovaných ciest sa má v priebehu nasledujúcich týždňov rozhodnúť o pridelení zostávajúcich financií. V rámci rozpočtu na budúci rok sa bude Guspan podľa svojich slov snažiť o zvýšenie pridelených financií, aby sa nemuseli zahraničné cesty obmedzovať tak ako v tomto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies