Kollár: KOZ pripravuje vlastné daňové, odvodové a dôchodkové návrhy

NETKY.SK • 26 November 2014, 14:54 • 2 min
Kollár: KOZ pripravuje vlastné daňové, odvodové a dôchodkové návrhy

BRATISLAVA – Nový balík opatrení v oblastí daní a odvodov, ako aj v dôchodkovom systéme pripravuje Konfederácia odborových zväzov (KOZ). Rokovala o ňom dnes v Bratislave na neverejnom sneme.

slovakia

left justify in out

"Pripravujeme svoje návrhy, o ktorých je zatiaľ predčasné hovoriť," konštatoval na brífingu prezident KOZ Jozef Kollár. Poukázal tiež, že požiadavka odborárov na zvýšenie minimálnych platov zamestnancov vo verejnej a štátnej službe bola vyššia, než sa im s vládou a zamestnávateľmi podarilo vyjednať.

 

"Nie je vždy ľahké vyjednávať s vládou, aj ak má vo svojom názve sociálna demokracia. Kolektívne vyjednávanie nemá ani víťaza, ani porazeného, uzavreli sme kompromis," povedal TASR.

 

K dohode o zvýšení platov v dvoch krokoch v priebehu budúceho roka došlo v pondelok (24.11.) K prvému zvýšeniu o 1,5 % dôjde hneď od 1. januára, o ďalšie 1 % sa potom zvýšia k 1. júlu 2015.

 

Kollár sa dotkol aj sprísnenia kritérií pre agentúry dočasného zamestnávania. "KOZ úzko spolupracuje s Národným inšpektorátom práce. Sprísnia sa kontroly, pokiaľ ide o dodržiavanie ustanovení, koľko krát môžu zamestnancom predlžovať zmluvy, a tiež aby neboli zneužívaní, pokiaľ ide o cestovné náhrady," avizoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona