Kollár: Jedným z našich cieľov je odstránenie fenoménu pracujúcej chudoby

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 13:13 • 2 min
Kollár: Jedným z našich cieľov je odstránenie fenoménu pracujúcej chudoby

BRATISLAVA – Podľa prepočtov európskeho štatistického úradu Eurostat bola pre Slovensko vyčíslená hranica chudoby na úrovni čistého mesačného príjmu vo výške 315 eur.

slovakia

left justify in out

Ani túto hranicu v SR však nedosahuje približne 120.000 zamestnancov, ktorých príjmy sú ešte nižšie. Preto si boj s fenoménom pracujúcej chudoby vytýčila za cieľ Konfederácia odborových zväzov SR (KOZ), ktorá požaduje na tento rok zvýšenie úrovne minimálnej mzdy na 364,70 eura. "Po odpočítaní daní a odvodov by sa tak čistý príjem pre zamestnanca dostal aspoň na hranicu chudoby, teda 315 eur," uviedol na dnešnom stretnutí so zástupcami médií prezident KOZ Jozef Kollár.

Ako dodal, hrubá minimálna mzda na rok 2013 je 337,70 eura. Po odpočítaní odvodov to predstavuje čistý príjem 292,40 eura, čo je pod hranicou chudoby. "Do 15. júla majú prebiehať rokovania sociálnych partnerov o zvýšení minimálnej mzdy. Rozhovory s Republikovou úniou zamestnávateľov boli korektné. Inštitút minimálnej mzdy už nepožadovali zrušiť, no zvýšenie minimálnej mzdy odmietli. Naše požiadavky o zvýšení minimálnej mzdy o osem percent predložíme Ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Rezortný návrh potom prerokuje Hospodárska a sociálna rada SR. O minimálnej mzde následne rozhodne vláda SR v septembri. Zo svojich požiadaviek však nechceme ustúpiť. Myslíme si, že nie je možné, aby zamestnanec, ktorý denne odpracuje osem hodín, dostal mzdu, ktorá je pod oficiálnou hranicou chudoby," dodal Kollár.

KOZ chce v tomto roku nastoliť aj otázku úrazového poistenia. Odbory navrhujú, aby sa úrazové poistenie odčlenilo od celkového systému sociálneho poistenia. "Fond úrazového poistenia je prebytkový. Dochádza k tomu, že z tohto fondu sa peniaze presúvajú najmä do podvyživeného dôchodkového poistenia, a tak neplní svoj účel, pre ktorý bol zriadený. Chceme, aby sa úrazové poistenie používalo na to, na čo sa má, aby sa efektívnejšie využili zdroje na prevenciu pri predchádzaní pracovných úrazov, chorôb z povolania či na rekondičné pobyty pre zamestnancov. Nejde o prvý pokus odčlenenia úrazového poistenia do samostatného režimu. Tentoraz však máme podporu aj zo strany zamestnávateľov, lebo navrhujeme určitý nižší odvodový bonus pre tých zamestnávateľov, ktorí bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci venujú zvýšenú pozornosť a nedochádza na ich pracoviskách k pracovným či dokonca smrteľným pracovným úrazom," doplnil Kollár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona