Kollár je pripravený pritvrdiť v sporoch medzi Sulíkom a premiérom. Poškodzuje to nás všetkých, vyhlásil

NETKY.SK • 18 Január 2021, 10:59 • 2 min
Kollár je pripravený pritvrdiť v sporoch medzi Sulíkom a premiérom. Poškodzuje to nás všetkých, vyhlásil

BRATISLAVA – Predseda Národnej rady Boris Kollár podporil celoplošné testovanie v krajine, avšak nie tak ako to bolo začiatkom minulého týždňa prezentované premiérom Igorom Matovičom.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol predseda parlamentu Boris Kollár v diskusnej relácii TA3 V politike, nejaká forma plošného testovania spolu s tvrdým lockdownom je cesta, ako zlepšiť epidemiologickú situáciu na Slovensku.

 

Dodal, že forma skríningového testovania naprieč celou krajinou, tak ako to nakoniec aj schválila vláda v nedeľu vo večerných hodinách, je určite potrebná.

 

Prečítajte si viac: Borisovi Kolárovi neprekáža očkovanie “náhodných okoloidúcich“. Aký má na to dôvod?

 

Predseda NR SR víta model skríningového testovania

Kollár tiež zdôraznil, že dopyt po plošnom testovaní je aj zo strany samospráv a obcí. Šéf parlamentu tiež chápe, že v dôsledku chladného počasia, nie je možné zorganizovať celoplošné testovanie takým spôsobom, ako tomu bolo na jeseň, kedy ľudia čakali na odber v radách aj niekoľko hodín.

 

img

 

Kollár tiež víta zavedenie Covid automatu, na základe ktorého sa budú v čase uvoľňovať alebo naopak sprísňovať opatrenia v jednotlivých regiónoch podľa vývoja epidemiologickej situácie.

 

Súvisiaci článok: Premiér Matovič už neverí svojmu koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi, zároveň sa vyjadril aj k Holému

 

Sporom v koalícii treba dať "STOPKU" 

Šéfa parlamentu mrzí aj komunikácia na úrovni vlády, konkrétne medzi dvoma čelnými predstaviteľmi koalície Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom. „Mňa mrzí, že jeden 10 mesiacov provokuje a druhý mu nabehne na bodák. Potom sa bavia, kto je väčší idiot alebo kto nie je schopný vládnuť. Toto je veľmi nešťastné smerom k ľuďom,“ okomentoval predseda NR SR napätie vo vláde, pričom na oboch neustále apeluje, aby spory riešili za zatvorenými dverami a nie pred očami verejnosti.

 

img

 

Tiež dodal, že spory trvajú už veľmi dlho, preto strana Sme rodina zaujme jasné stanovisko k tejto kríze. „My sa odteraz budeme musieť postaviť pred verejnosť a povedať kto, čo a kedy. Samozrejme nestranne, aby si ľudia vedeli urobiť názor o tom, aká bola skutočnosť. A na druhej strane, aby verejnosť vedela, ktorá so strán v spore mala pravdu,“ povedal Kollár s tým, že takýmto spôsobom už si nebudú môcť prihadzovať politické body, a možno s tým prestanú.

 

„Ak to nebude fungovať, pristúpime k tvrdším opatreniam,“ dodal predseda parlamentu. Kollár tiež vyjadril presvedčenie, že kabinet dovládne celé volebné obdobie. 

 

Prečítajte si tiež: Richard Sulík sa nachádza v domácej karanténe. Nevyužil tak Mikasovu výnimku po návrate z dovolenky

 

Holý sa nedopustil papalášizmu

Kollár sa tiež vyjadril k údajnému papalášizmu, z ktorého je obviňovaný podpreddseda vlády Štefan Holý pre udelenie výnimky počas jeho opakovaného vycestovania do Veľkej Británie.

 

img

 

Ako povedal Kollár, Holý neporušil žiaden zákon, riadne požiadal o výnimku, ktorú mu následne úrad hlavného hygienika Jána Mikasa udelil. Ako dodal, vodiči kamiónov či lodivodi tiež disponujú takouto výnimkou, aby sa zabezpečila potrebná infraštruktúra.

 

„Túto výnimku majú tisíce a tisíce ľudí. Opozícii vadí jeden podpredseda vlády. Táto možnosť využilo tiež dve tisíc bežných ľudí. Papalášizmus je to iba vtedy, keď oň požiada vládny činiteľ? Keď som sa o tom dozvedel, povedal mi, že dodržal všetky nariadenia, ktoré mu boli udelené. Následne som ho požiadal, aby išiel nad rámec a už to nerobil,“ skonštatoval Kollár s tým, že ho v tomto prípade mrzí jedna vec, ktorou je, že množstvo bežných ľudí o takejto možnosti ani nevedelo a preto o ňu nepožiadalo.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Strana Hlas-SD chce preveriť udeľovanie výnimiek od Úradu verejného zdravotníctva SR, na členov vlády podá trestné oznamenie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona