Kollár dnes rokoval so šéfmi parlamentov V4. Okrem boja proti pandémii, riešili aj bezpečnosť a ochranu občanov

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 19:38 • 2 min
Kollár dnes rokoval so šéfmi parlamentov V4. Okrem boja proti pandémii, riešili aj bezpečnosť a ochranu občanov

BRATISLAVA - Druhé stretnutie predsedov parlamentov krajín V4 v tomto roku sa pre pandémiu opäť konalo prostredníctvom videokonferencie.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Boris Kollár sa svojim kolegom prihovoril z gremiálnej miestnosti v NR SR. Hlavnými témami spoločného rokovania boli predovšetkým vyhliadky boja proti pandémií Covid-19 a aktuálne bezpečnostné problémy v regióne v kontexte digitálnej bezpečnosti, bezpečnosti informácií a hybridných hrozieb. Hovorili aj o aktuálnej zahranično-politickej situácii v Českej republike.

 

Česká republika má našu plnú podporu
Kollár vyjadril predsedovi Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Radkovi Vondráčkovi a predsedovi Senátu Parlamentu ČR Milošovi Vystrčilovi plnú podporu a solidaritu.

 

„Akékoľvek aktivity zamerané na ohrozenie bezpečnosti krajín a ich občanov dôrazne odsudzujeme,“ konštatoval predseda NR SR.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Minister Korčok sa v súvislosti s ruskými agentmi postavil na stranu Českej republiky

 

Boj proti dezinformáciám

Druhej časti rokovania dominovala téma dezinformácií a bezpečnosti v digitálnom priestore. Digitalizácia spoločnosti prináša so sebou nové príležitosti, ale aj hrozby a možnú zraniteľnosť.

 

Podľa Kollára je boj proti hrozbám na internete náročný, preto by sme sa mali viac sústrediť na medziľudské vzťahy a komunikáciu. „Obávame sa o život mladých ľudí, ak celý ich život bude podliehať online priestoru,“ doplnil šéf parlamentu.

 

Počas rokovania sa lídri venovali aj nadchádzajúcej Konferencii predsedov parlamentov EÚ, ktorá je naplánovaná na tento rok. Uskutočniť by sa mala formou videokonferencie pod vedením nemeckého predsedníctva.

 

Zavedenie očkovacích pasov

Šéfovia jednotlivých parlamentov by sa v rámci konferencie mali venovať najmä digitalizácii vedenia parlamentu a medziparlamentnej spolupráci. Na online rokovaní lídri debatovali aj o neutíchajúcom boji s pandémiou. 

 

Kollár parnerom priblížil aktuálnu epidemickú situáciu na Slovensku, pričom zdôraznil dôležitosť očkovania. Predsedovia parlamentov V4 sa venovali aj možnosti zavedenia digitálnych zelených certifikátov – tzv. očkovacích pasov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies