Kollár: Daňový systém prestáva byť predvídateľný

NETKY.SK • 26 November 2013, 13:11 • 2 min
Kollár: Daňový systém prestáva byť predvídateľný

BRATISLAVA - Daňový systém na Slovensku prestáva byť predvídateľný, konštatoval v utorok na tlačovej besede podpredseda hnutia Nová väčšina - Dohoda (NOVA) Jozef Kollár.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na vládny návrh novely zákona o dani z príjmov, o ktorom by mal na aktuálnej schôdzi rokovať parlament. Podľa Kollára je problémom navrhovanej novely úprava lehoty odpisovania strát minulých rokov zo sedem na štyri roky. Problém tiež vidí v tom, že podnikatelia by si podľa novely nemohli odpísať stratu v neobmedzenej výške, ako tomu bolo doteraz, ale mali by ju odpisovať rovnomerne. "V praxi to znamená, že daňový systém na Slovensku prestane byť spravodlivý a neutrálny," povedal Kollár. Ako poznamenal, je úbohé, že táto zmena nebola predložená v rámci štandardného legislatívneho procesu, ale urobila sa formou 31-bodového pozmeňujúceho návrhu v rámci finančného výboru.

Podpredseda hnutia NOVA predpokladá, že podnikatelia budú vykrývať straty zo základného imania. "V istom okamihu sa to základné imanie spotrebuje, čo sa stane potom? Posledný vypne svetlo, a všetci zamestnanci takejto firmy pôjdu na úrad práce," konštatoval Kollár. Dodal, že zo Slovenska sa aj vďaka takýmto novelám stáva najhoršie miesto na podnikanie v rámci EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies