Kolky sa definitívne zrušia až v budúcom roku

NETKY.SK • 31 Október 2013, 10:49 • 2 min
Kolky sa definitívne zrušia až v budúcom roku

BRATISLAVA - Kolkovými známkami budú môcť Slováci platiť aj v budúcom roku. Ministerstvo financií (MF) SR totiž v novele zákona o správnych poplatkoch posúva termín zrušenia kolkových známok na 1. júl 2014. Právnu normu už podpísal prezident SR Ivan Gašparovič.

slovakia

left justify in out

"Úhrada formou kolkovej známky je najčastejší a najpoužívanejší spôsob platenia poplatkov, preto sa navrhlo posunutie zrušenia kolkových známok," zdôvodnil rezort financií v predkladacej správe. Ministerstvo však zároveň chce do budúcnosti predstaviť aj nový spôsob platenia na úradoch, ktorý by mal nahradiť kolkové známky. V praxi by to znamenalo, že Slováci by po novom mohli poplatky uhradiť v hotovosti alebo platobnou kartou napríklad aj v novinových stánkoch, ktoré im vytlačia potvrdenie o zaplatení.

Už v priebehu budúceho roka by mali na príslušných orgánoch pribudnúť nové technické zariadenia, ktoré budú nové spôsoby platieb podporovať. Podľa ministerstva prednosťou zavedenia nových spôsobov platenia bude vedenie centrálnej evidencie, predaja a zúčtovania. Rezort financií od novely očakáva aj mierne pozitívny vplyv na rozpočet verejnej správy a na podnikateľské prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies