Kolínskych policajtov vyšetrujú pre zanedbanie služobných povinností počas útokov na ženy

NETKY.SK • 14 Január 2016, 09:25 • 2 min
Kolínskych policajtov vyšetrujú pre zanedbanie služobných povinností počas útokov na ženy

BERLÍN - Skupinu policajtov v Kolíne nad Rýnom vyšetrujú pre podozrenie zo zanedbania služobných povinností počas silvestrovskej noci, keď došlo v centre tohto nemeckého mesta k hromadnému obťažovaniu a okrádaniu žien.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes prokuratúra v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ktorú citovala agentúra DPA. Viacero príslušníkov miestnej polície čelí podozreniam, že počas osláv príchodu nového roka zanedbalo povinnosti a neposkytlo pomoc osobám v ohrození. V skupine, ktorá čelí vyšetrovaniu, je aj bývalý veliteľ polície v Kolíne nad Rýnom Wolfgang Albers.

 

Ten sa stal v súvislosti so silvestrovskými násilnosťami terčom ostrej kritiky a pod tlakom verejnosti ho minulý týždeň odvolali z veliteľskej funkcie. Okrem iného mu vytýkali napríklad to, že zadržiaval informácie o pôvode podozrivých.

 

V súvislosti s kolínskymi udalosťami bolo celkovo podaných 561 trestných oznámení, približne 45 percent z nich sa týkalo sexuálneho násilia. Samotné obete i svedkovia vypovedali, že páchateľmi boli prevažne mladí opití muži severoafrického alebo arabského výzoru. Okrem Kolína nad Rýnom došlo k podobným incidentom počas novoročných osláv aj v ďalších veľkých nemeckých i európskych mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies