Kolín viedol k prehodnoteniu policajných opatrení počas blížiaceho sa karnevalu

NETKY.SK • 10 Január 2016, 09:11 • 2 min
Kolín viedol k prehodnoteniu policajných opatrení počas blížiaceho sa karnevalu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Sexuálne útoky podobného charakteru, k akým v masovom meradle došlo počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom, rozhodne nie sú ničím výnimočným: na veľkých oslavách, na ktorých sa konzumuje alkohol, sa často udejú "trestné činy proti mravnosti", povedal dnes pre agentúru DPA hovorca polície nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko.

slovakia

left justify in out

Páchatelia pochádzali zo všetkých sociálnych vrstiev a všetkých etnických skupín, konštatoval.

V nemeckých mestách i mestečkách, kde sa budú onedlho konať karnevalové slávnosti - pričom Kolín je z nich najznámejší -, sa teraz posudzuje úroveň bezpečnostných opatrení, ktoré by mali zabrániť sexuálnemu obťažovaniu.

 

Arnold Plickert, predseda policajných odborov (GdP) v západonemeckom Severnom Porýní-Vestfálsku, je presvedčený, že polícia má už pre karneval vypracovaný prijateľný bezpečnostný koncept. Fašiangový karneval sa v Kolíne koná začiatkom februára.

 

Také násilnosti, aké sa stali na Silvestra, sa nebudú opakovať, ubezpečil Plickert v denníku Neue Osnabrücker Zeitung, pretože v uliciach bude hliadkovať viac policajtov, ktorí budú "aktívnejšie" rozháňať veľké skupiny ľudí.

 

"Ženy sa budú môcť po Kolíne pohybovať bez strachu," zdôraznil šéf policajných odborov pre osnabrücké regionálne noviny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies