Kolektívne vyjednávanie v bratislavskom VW sa má uzavrieť do týždňa

NETKY.SK • 5 November 2015, 11:03 • 2 min
Kolektívne vyjednávanie v bratislavskom VW sa má uzavrieť do týždňa

BRATISLAVA - Kolektívne vyjednávanie medzi odbormi a vedením slovenského Volkswagenu by malo byť ukončené do jedného týždňa. Informoval o tom dnes v stanovisku šéf odborov v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK) Zoroslav Smolinský.

slovakia

left justify in out

Rokovania o kolektívnej zmluve trvajú od druhej polovice júla tohto roka. "Odbory Volkswagen Slovakia sa napriek medializovaným problémom držia svojich dlhodobých pozícií. Pri rokovaniach s vedením automobilky odbory poukazujú na kvalitne odvodenú prácu zamestnancov, na ktorých sa môže automobilka spoľahnúť aj v ťažkých časoch a ktorá priniesla umiestnenie bratislavského závodu na špičke celého koncernu," zdôraznil Smolinský.

 

Od začiatku rokovania je podľa neho cieľom odborov nedovoliť, aby individuálne zlyhanie jednotlivcov zasiahlo zamestnancov bratislavského závodu, ktorí vykonávajú svoju prácu zodpovedne a kvalitne. Kolektívne vyjednávanie bolo krátko po vypuknutí problému s emisiami koncernu VW prerušené. Pokračovalo po zasadnutí koncernovej rady vo Wolfsburgu, ktoré sa uskutočnilo pred troma týždňami.

 

Vedenie automobilky sa k prebiehajúcim rokovaniam nevyjadruje, stanovisko zverejnilo ešte na začiatku vyjednávaní. "Neistoty pribúdajú vo viacerých regiónoch. Naša konkurencieschopnosť nesmie byť ohrozená. Nevyhnutná je preto primeraná dohoda," povedal vtedy vedúci vyjednávaní za VW SK Eric Reuting. Výsledky kolektívneho vyjednávania sa budú týkať viac ako 9900 zamestnancov spoločnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies