Kolektívne vyjednávania medzi vládou a odbormi boli ukončené

NETKY.SK • 11 December 2020, 08:51 • 2 min
Kolektívne vyjednávania medzi vládou a odbormi boli ukončené

BRATISLAVA - Vláda a odbory dospeli k dohode.

slovakia

left justify in out

Na Úrade vlády Slovenskej republiky, sa včera konalo už štvrté kolo kolektívneho vyjednávania o kolektívnych zmluvách vyššieho stupňa pre štátnu službu a verejnú službu.


Na stretnutí sa zúčastnili zástupcovia zamestnávateľov štátu, Združenia miest a obcí Slovenska a samosprávnych krajov a zástupcov Konfederácie odborových zväzov. 


"Tarifné platy pre štátnych zamestnancov a zamestnancov vo verejnej službe sa v roku 2021 vo forme valorizácie síce zvyšovať nebudú, avšak ako kompenzácia bola z iniciatívy predsedu vlády SR Igora Matoviča schválená jednorazová odmena," uviedol po rokovaní, vedúci Úradu vlády Július Jakab.


Odmena 100 eur, bude zamestnancom vyplatená v decembri vo výplate za november 2021.Taktiež bolo vyrokované a schválené, že zamestnanci v štátnej a verejnej správe, dostanú aj jeden deň plateného služobného, resp. pracovného voľna navyše a to v prvom polroku 2021.


"Ďalším vyrokovaným benefitom je jedno odstupné nad rámec príslušných zákonov oproti minulým rokom," dodal Jakab s tým, že služobný, resp. pracovný čas, odchodné, či dovolenka ostávajú na úrovni roku 2020. 


Monika Uhlerová - viceprezidentka KOZ SR, po stretnutí uviedla, že tohtoročné vyjednávania boli ovplyvnené aktuálnou pandémiou koronavírusu a z nej vyplývajúcich ekonomických a sociálnych dopadov a reštrikcií, ale i tým, že prvotná reakcia Úradu vlády SR na predložené návrhy, podla nej "bola nulová".

 

" Preto považujeme dojednané sociálne benefity, aj vzhľadom na už uvedené, za aspoň čiastočný úspech prinášajúci benefity nad rámec právnej úpravy v Zákonníku práce" doplnila viceprezidentka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies