Kolektívne investovanie rozšíri o koncept alternatívneho investičného fondu

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 11:08 • 2 min
Kolektívne investovanie rozšíri o koncept alternatívneho investičného fondu

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič podpísal novelu zákona o kolektívnom investovaní. Na Slovensku sa tak kolektívne investovanie rozšíri o koncept alternatívneho investičného fondu.

slovakia

left justify in out

Účinnosť novely je od 22. júla tohto roka. Cieľom novely je podľa ministerstva financií implementovať do slovenskej legislatívy smernicu o správcoch alternatívnych investičných fondov. 

Všetci správcovia alternatívnych investičných fondov, ktorí chcú pôsobiť v Európskej únii, budú musieť na základe nových pravidiel získať povolenie od príslušného orgánu svojho domovského členského štátu a budú musieť tiež spĺňať minimálne požiadavky na kapitálovú primeranosť. "Smernicou AIFMD sa ďalej ustanovujú minimálne pravidlá pre výkon správy alternatívneho investičného fondu a poskytovanie predzmluvných a zmluvných informácií profesionálnym investorom s cieľom zabezpečiť primeranú úroveň ochrany investorov,“ uvádza rezort financií. 

Na podporu účinného dohľadu nad obozretným vykonávaním činností správcov alternatívnych investičných fondov na makroúrovni budú napríklad správcovia alternatívnych investičných fondov povinní pravidelne nahlasovať Národnej banke Slovenska hlavné trhy a nástroje, s ktorými obchodujú. Rovnako tak aj svoje hlavné expozície, údaje o dosiahnutých výsledkoch a koncentrácie rizík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies