Kolář v Dubaji aj proti Cavendishovi či Kittelovi

NETKY.SK • 2 Február 2016, 11:17 • 2 min
Kolář v Dubaji aj proti Cavendishovi či Kittelovi

DUBAJ- Celkovo štyri etapy absolvujú cyklisti vrátane troch Slovákov na nadchádzajúcich pretekoch Okolo Dubaja v Spojených arabských emirátoch. Podujatie potrvá od stredy 3. do soboty 6. februára a predstavia sa na ňom Michael Kolář, Erik Baška a Juraj Sagan - všetci vo farbách tímu Tinkoff. Ruské zoskupenie už v sobotu informovalo, že v šprintoch bude podporovať 23-ročného Kolářa.

slovakia

left justify in out

Ten to však nebude mať jednoduché, pretože do Dubaja sa chystá svetová špurtérska elita na čele s britským rýchlikom Markom Cavendishom (Dimension Data) či Nemcom Marcelom Kittelom (Etixx-QuickStep). Okrem týchto dvoch es sa budú v koncovkách etáp či na šprintérskych prémiách pokúšať o body aj Andrea Guardini (Astana), Sacha Modolo (Lampre-Merida), Elia Viviani (Sky) či Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Bonifikácie budú hrať dôležitú úlohu, za prvé tri miesta v cieli etapy sa udeľujú 10, 6, a 4 sekundy, v šprinte v etape 3, 2 a 1 sekunda.

 

Tinkoff ide do Dubaja okrem troch Slovákov aj s ďalšími piatimi jazdcami, Kolářovi budú pomáhať Daniele Bennati, Robert Kiserlovski, Michael Rogers, Michael Gögl a Ivan Rovnij. "Do pretekov nejdeme s určeným jazdcom na celkové poradie, ale s veľmi všestranným tímom, ktorý bude pomáhať Michaelovi Kolářovi v šprintoch. Mal veľmi produktívny tréningový kemp na Kanárskych ostrovoch a urobil krok vpred. Myslím si, že v minulosti ukázal svoj potenciál na cieľovej čiare," povedal hlavný športový riaditeľ tímu Tinkoff Tristan Hoffman. "V kempe išlo všetko hladko. Podľa mňa som v dobrej forme vzhľadom na štart do novej sezóny. Som rád, že prevezmem úlohy lídra v šprintoch. V Dubaji to budú pekné preteky, rýchle a myslím si, že aj v tretej etape sa bude rozhodovať v hromadnom špurte. Vlani tam uspel Degenkolb a nie je to vrchár," vyjadril sa Kolář.

 

Prvé dve etapy na treťom ročníku Okolo Dubaja budú patriť šprintérom, o celkovom poradí sa možno rozhodne v piatkovej tretej etape z Dubaja na vrchol kopca Hatta Dam. Cyklisti v záverečných troch kilometroch prekonajú dve stúpania a tiež dvestometrovú pasáž so sklonom až 14%. Záverečná štvrtá etapa sa pôjde opäť po rovine. Celkové víťazstvo z vlaňajška obhajuje Cavendish.

Program Okolo Dubaja 2016:
3. februára: 1. etapa (Dubaj - Fujairah, 179 km)
4. februára: 2. etapa (Dubaj - Palm Jameirah, 188 km)
5. februára: 3. etapa (Dubaj - Hatta Dam, 172 km)
6. februára: 4. etapa (Dubaj - Dubaj, 132 km)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies